luni, 16 februarie 2009

Adevaratele bijuterii ale printesei

Fortificarea eului copilului traumatizat


Adevăratele bijuterii ale prinţeseiEra odată mai demult, o prinţesă mică şi foarte frumoasă, care trăia împreună cu părinţii ei, regele si regina. Ei locuiau împreună înt-run palat minunat. Micuţa prinţesă era foarte fericită. Ea avea o comoară într-o casetă, în care păstra nişte bijuterii strălucitoare de-ţi luau ochii, nu altceva. Erau acolo nenumărate lănţişoare, brăţări şi inele care sclipeau, reflectând toate culorile curcubeului.
Toate bijuteriile erau din aur şi argint, foarte meşteşugit alcătuite.
Trebuie să ştim că micuţa prinţesă ţinea într-un mod cu totul special la caseta cu bijuterii, pentru că erau numai ale ei şi nimeni nu mai avea una la fel. De aceea, oriunde mergea, ea îşi lua neapărat şi caseta cu bijuterii.
Într-o zi însă, nu se ştie cine, a ascuns caseta prinţesei. Biata prinţesă se simţea foarte nenorocită pentru că-i dispăruse caseta şi nu ştia cum ar putea face să o primească înapoi. Era atât de dezamăgită şi supărată, încât a încetat să mai râdă, să se întâlnească şi să se joace cu prietenii ei.
Stătea tot timpul posomorâtă şi închisă în cameră. Cu un cuvânt, prinţesa s-a schimbat de tot. Mama ei, regina, a întrebat-o ce s-a întâmplat, dar ea nu stia cum sa-I explice c acineva I-a ascuns caseta cu comoara, si printesa nu mai avea chef de nimic.
Într-o noapte, în timp ce plângea disperată în camera ei, i-a apărut în faţa ochilor zâna ursitoare care a întrebat-o:
"Ce ţi s-a întâmplat, mică prinţesă?"
"Cineva mi-a ascuns bijuteriile", a suspinat prinţesa cea mica.
" Nu ştiu deloc cum să fac să Ie găsesc".
Auzind aceasta, ursitoarea a zâmbit şi a făcut prinţesei un semn magic cu bagheta ei fermecată, zicând:
"Ceea ce vrei tu să găseşti se află chiar în tine însăţi. Priveşte cu atenţie înlăuntrul tău şi vei găsi adevărate bijuterii la care trebuie să ţii. Mulţi nu-şi dau seama că au această putere de a privi dinăuntru. Ei nu se uită niciodată înlăuntrul sufletelor lor, aşa că nu se cunosc şi nu ştiu ce calităţi au, calităţi care sunt mai preţioase decât orice bijuterie. Dacă ţii la propria ta fiinţă, cu toate calităţile pe care Ie ai, vei avea puterea să te vezi cu ochii minţii tale. Semnul magic pe care I-am făcut asupra ta te va ajuta să descoperi acest lucru."
Zâna şi-a luat rămas bun şi a dispărut deodată, tot aşa cum apăruse.
În chip minunat, exact după prevederile zânei ursitoare, mica prinţesă a descoperit cum să se uite cu ochii minţii înlăuntrul propriului ei suflet şi să descopere acolo o comoară de un cu totul alt fel decât bijuteriile din casetă.
Din ziua aceea , a părăsit camera în care se închisese când era supărată, şi i-a căutat pe ceilalţi copii, cărora să Ie dăruiască prietenia ei.
Din acel moment, plină de fericire că şi-a recuperat adevărata comoară, mica prinţesă n-a mai permis nimănui să i-o fure din suflet, iar toţi ceilalţi o iubeau foarte mult pentru bunătatea ei.


Notă: Dacă spuneţi povestea unui băiat, povestea se va intitula "Adevăratele bijuterii ale prinţului", iar eroul principal va fi un mic prinţ.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu