joi, 8 decembrie 2011

David Te Iubesc. Campanie de sensibilizare David , Fundatia Univers Plus - Piatra Neamt

Draga Prietene,

Cu totii stim ca "la inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul". Si tot El, Cuvantul, ne-a zamislit pe noi, oamenii.
Iata ca acum, rostind si tu ...cele 2 cuvinte..., poti sa vii in sprijinul celor care sunt aici printre noi pentru a ne reaminti sa fim mai buni.
Doar spunand "Te iubesc!" celor de langa tine poti prin forta cuvantului tau sa alimentezi valoarea suprema a umanitatii - "Dragostea".
David este un copil real, este un copil cu autism, iar aceasta campanie de constientizare a fost gandita de mine, ca un strigat disperat de ajutor catre noi toti - oamenii.
Numele lui David este parca predestinat simbolizand la fel ca in pilda biblica, lupta pe care David, un copil neprihanit, o duce cu uriasul Goliat. David se lupta cu autismul.
Primeste si din partea mea un "Te iubesc!" si daruieste-l celor dragi tie si lui David, construind inimi albastre dupa modelul realizat de mine. Poarta la vedere o inima cu"David, te iubesc!" pentru a amplifica dragostea universala.

Ana Mardari
mama lui David
Fundatia Univers Plus, Piatra Neamt


 

                         
Campanie de Sensibilizare


Slogan: DAVID, TE IUBESC!Scop:
v        Constientizarea societatii asupra problematicii autismului, fenomen ce se amplifica permanent;      cresterea gradului de acceptare si incluziunea sociala reala a persoanelor cu autism
v        Stimularea unei conduite emotionale de exprimare a sentimentelor pozitive pentru toti semenii nostri,        ca model de impact pentru persoanele cu autism

Plan de desfasurare a campaniei David, te iubesc!
1.          Confectioneaza  inimi albastre, asa cum simti ca te reprezinta pe tine
2.          Scrie pe inimile confectionate de tine mesajul campaniei de constientizare a autismului: David, te         iubesc!
3.          Semneaza-te
4.          Imparte inimile tale celor pe care ii apreciezi, ii indragesti, ii iubesti si transmite-le mesajul: Te iubesc!
5.          Poarta inimile pe care le primesti si indeamna pe toti cei carora le oferi inima ta sa o poarte, ca semn de         pretuire a sentimentelor tale.
6.          Afiseaza o inima confectionata de tine pe panoul expus la intrarea in institutia unde inveti.

Intrebari si raspunsuri:
1.          Cine este David?
David este un copil de 5 ani, diagnosticat cu autism. El are nevoie de dragostea si de ajutorul nostru, de acceptarea noastra neconditionata.

2.          De ce culoarea albastra?
Culoarea albastra este cea care stimuleaza comunicarea. Principala deficienta a copilului autist este inabilitatea de a comunica. De aceea culoarea albastra a devenit reprezentativa la nivel mondial in lupta impotriva autismului.

3.          De ce sa impartim inimi albastre?
Pentru ca exprimandu-ti sentimentele tale de dragoste si de apreciere fata de cei dragi, incurajezi pe toti cei ca David sa-si exprime sentimentele fata de cei pe care-i iubeste si pe care autismul il impiedica sa o faca.

4.          Cum sa purtam inimile primite?
Inimile vor fi purtate precum martisoarele pe durata lunii decembrie.

5.          De ce sa purtam inimi in piept?
Pentru ca, purtandu-le in piept, in aceasta luna a cadourilor, transmiti mesajul tau de dragoste catre David si catre toti copiii cu autism. Cadoul tau pentru David este dragostea ta.

6.          Cat de important este pentru cei din jurul tau ca tu sa sa imparti inimi si sa le porti?
Pentru ca tu vei fi un exemplu demn de urmat pentru cei de langa tine care au uitat sa-si exprime sentimentele.

7.          De ce sa facem aceasta acum?
Pentru ca suntem in preajma Craciunului, ziua nasterii lui Iisus, iar Iisus reprezinta dragostea suprema fata de oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu