vineri, 3 ianuarie 2014

Intalnire cu ecou in sufletele doamnelor educatoare din Vrancea

In data de 19.10.2013 mesajul copiilor cu autism si SD si-a gasit ecou in sufletele doamnelor educatoare din Vrancea. Am avut bucuria sa impartasim cu ele experienta integrarii noastre de la Piatra Neamt si am ascultat punctul lor de vedere. Ca de fiecare data, intalnesc educatori priceputi in meseria lor, deschisi si dornici sa fie de ajutor. Totodata acesti educatori au nevoie sa le fie explicati pasii integrarii si sa primeasca sprijin din partea specialistilor implicati in viata copilului cu nevoi speciale, acceptare si colaborare cu parintii acestor copii. Si in Vrancea, ca si in multe alte zone din tara, ideea de psiholog insotitor/mediator pentru copiii cu nevoi speciale este inexistenta . Multumim pentru feed-back. A fost emotionat atunci cand am simtit ca intelegem cu totii adevaratul sens al intalnirii noastre. "Informatiile prezentate au trezit in mine sentimentul ca nu suntem singuri, ca am fost creati cu scopul de a-i ajuta pe cei din jur, in masura in care ne permit capacitatile si pregatirea noastra. Am invatat sa fim mai toleranti si sa acceptam ca oricine poate integra un copil cu nevoi speciale. Ma simt capabila sa realizez acum integrarea" (Zaharia Mirela, profesor invatamant primar). 

Iata si o alta opinie "Participarea la acest curs a fost pentru mine o experienta deosebita. Cursul mi-a oferit posibilitatea de a afla lucruri noi, interesante despre manifestarile copiilor cu autism dar mai important a fost ca ne-a aratat, prin exemple reale, cum sa integram copiii in colectivitate, cum sa-i abordam fara a-i face sa se simta ca sunt altfel decat ceilalti copii din grupa, ne-a aratat modalitati de abordare a adultilor, fie ca sunt parinti, tutori sau insotitori. Felicitari pentru modul cum a prezentat cursul d-nei Sinziana Burcea! Un psiholog cu o pregatire deosebita in psihoterapia adleriana! Nicodata nu este tarziu sa afli lucruri noi! Ce este trist, este faptul ca invatamantul romanesc nu tine cont de faptul ca prezenta psihologilor in scoli si gradinite este absolut necesara, ca numarul foarte mare de copii la clase /grupe este un mare dezavantaj si pentru copiii cu CES si pentru ceilalti, dar si pentru cadrul didactic. Vorbim despre individualizarea invatarii dar in aceste conditii, NU este posibila! " (Micu Ecaterina, cadru didactic invatamant prescolar, Vrancea)"

Multumim organizatoarei  Carmen Dobre , presdinta Asociatiei Educatoarelor (Filiala Vrancea) pentru sustinere, emotie, traire...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu