duminică, 19 februarie 2017

Terapia ARAXIEI prin Metoda VML (4 Martie 2017, Piatra Neamt)- Dr. Elad Vashdi, Isarel


Metoda VML (Invatarea verbala motorie) este folosita pentru tratamentul apraxiei limbajului (Chilhood Apraxia of Speech - CAS). A fost elaborata de dr. Elad Vashdi din Isarel pe parcursul ultimilor 20 de ani si a post practicata si invatata mai intai in Isarel, apo in Australia, Polonia, Slovenia, SUA, Rusia si in alte tari de pe intreg globul. Peste 100 de copii au fost evaluati si tratati in acesti ultimi ani cu Metoda VML. 

Metoda VML foloseste o tehnica unica de analiza si interventie, prin promt manual si principii de invatare motorie pentru a-l ajuta pe copil sa pronunte consoanele, vocalele, silabele si, nu in ultimul rand , cuvintele. Ofera solutii si pentru o serie de abilitati preverbale precum: controlul oral-motor, tulburarea senzoriala orala si controlul respiratiei. Metoda VLM trateaza aspectele motorii ale vorbirii folosind o abordare inter-disciplinara, luand in considerare toate aspectele dezvoltarii copilului.

Metoda VML este un instrument unic in recuperarea tulburarilor de vorbire datorita: numarului mare de tehnici incluse in aceasta metoda, organizate intr-un mod structurat, abordarii inter-disciplinare, cunostintelor ce cuprind mai multe discipline, celor 20 de ani de experienta cu rezultate semnificative bazate pe parcursul mai multor ani de interventie consistenta. Peste 25 de formari VLM au fost sustinute in limba ebraica si engleza.

Metoda VML este o metoda bazata pe cercetare. In prezent specialistii VLM aplica o varietate de protocoale de cercetare, tintind intrebari cu privire la tehnicile CAS (Chilhood Apraxia of Speech) si VML. Toua articole au fost publicate pana acum in literatura de specialitate si multe altele se afla in stadiul de editare si cercetare. Metoda VML a fost prezentata in conferinte internationale si seminarii in toata lumea.

Obiectivele introductive ale seminarului sunt:
- participantii vor invata despre dezvoltarea si structura metodei VML
- participantii vor invata despre ultimele rezultate si implicatii in cercetarea CAS
- participantii vor invata despre cum pot alege anumite tehnici manuale de lucru
- participantii vor invata despre structura FORMULARULUI DE EVALUARE
- participantii vor invata despre procedura de formare in metoda VML

Workshopul va prezenta intreaga structura a Metodei VML si va ajuta participantii sa inteleaga diferitele aspecte si proceduri ale metodei. Va fi sustinut de Dr. ELAD VASHDI, inventatorul acestei metode, si va incuraja discutii libere pe temele seminarului.

Formarea de baza VML din Romania este planificata pentru Martie 2017. Seminarul va fi tradus in limba romana si adaptat la fonetica limbii romane. Relatia profesionala intre participanti si Centrul YAEL condus de dr. Elad Vashdi, va continua dupa formare prin Asociatia Internationala a Terapeutilor VML (VITA) care va incuraja terapeutii din toata lumea sa discute si sa colaboreze la nivel international.

AGENDA SEMINARULUI

8.30-9.00 Sosirea participantilor
9.00-10.00 Prezentarea structurii Metodei VML
10.00-10.45 Rezultate recente ale cercetariii si implicarii CAS (Chilhood Apraxia of Speech)
10.45-11.00 Pauza de cafea
11.00-12.30 Studiu de caz (prezentare si exersare)
12.30-13.30 Pauza de pranz
13.30-14.15 Prezentarea tehnicilor prin promt manual
14.15-15.00 Folosirea principiilor invatarii motorii in recuperare si observatie
15.00 -15.15 Pauza de cafea
15.45-16.30 Sesiune de intrebari

CUI SE ADRESEAZA Seminarul?

Sunt invitati sa participe cu precadere: specialisti in terapia vorbirii (logopezi), psihologi implicati in recuperarea acestor copii, parinti si educatori.

ORGANIZATORI: Centrul de Terapie Timpurie Intensiva Pentru Copilul cu Autism si Familia Sa - Being MySELF, Asociatia Psihologilor Profesionisti din Romania, Asociatia Institutul Pentru Cercetarea Tulburarilor din Spectrul Autist-Bucuresti, Fundatia Univers Plus

TAXA PARTICIPARE: 200 RON pentru specialisti
150 RON pentru parinti
In cazul in care un parinte doreste sa invite un alt parinte pentru a participa la acest eveniment taxa de participare va fi 200 Ron/pereche

LOCUL DE DESFASURARE : Sala de Conferinte MILENIUM, Hotel Central Plaza

INSCRIERILE SE FAC PANA IN DATA DE 31 IANUARIE accesand formularul de inscriere postat si pe pagian de facebook a evenimentului!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVS5YTF1VOeBDtWt7KJDIqcT55Z8s6M-I89tSuFb6hlBWqRg/viewform?c=0&w=1

TAXA DE PARTICIPARE se va achita in contul Asociatiei Psihologilor Profesionisti din Romania pana in data de 15 Februarie 2017: RO13 BTRL RONC RT00 M295 9703 (Banca Transilvania) cu specificatiile: nume, prenume, CNP, denumirea seminar METODA VML.

Pentru participantii ce vor afla despre acest evenimant dupa data incheierii inscierilor, le putem oferi posibilitatea participarii in functie de locurile disponibile in sala.

Alte detalii le puteti primit sunand la numarul de telefon 0742700962 (Persoana de contact : Sinziana Burcea).

IMPORTANT: Va rugam sa utilizati optiunea GOING doar daca intentionati sa participati la acest eveniment!

Va asteptam cu acceasi bucurie, ca de fiecare data!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu